Tuesday, December 13, 2005


Prizren building 69: this is a memorial to a priest.

The plaque reads:
ketu pushon: Veli Shah Baba, nga Horosani i cili vdiq ne vitin 1570. Ndertuesi i xhamise: Katip Sinani ne vitin 1577. Vorrin e Veli Shah Babes (si halim i madhe). Katip Sinani morri nen strehun e xhamise, ne anen e majte te hyrjes dhe vuri kuburen. Duke bere meremetinin ne vitin 1996 hoqen kuburen, per zgjerimin e koridorit dhe mafiles me nderime te larta xhemati i mahalles vendosi kete pllake te perjeteshme. Prizren 1997.
This translates as: "here rests Father Veli Shah, from Horosani, who was born in Vitin in 1570. A mosque, Katip Sinani, was built in Vitin in 1577..." I just found this unfinished and unpublished; I'm not going to risk making any more errors of translation and have published it as it is.

No comments:

Post a Comment